יום שישי, 4 במרץ 2011

פרג

פרג תמיד מזכיר לי את אבא שלי.

כל פעם שאני נפגשת בעוגה טובה עם פרג (ובייחוד אם אני היא זו שאופה אותה) אני חושבת עליו.
יחד עם השורשים ההונגרים -רומנים שלי הדבר מעורר אצלי יראת כבוד וגעגועים שמביאים אותי להתרגשות  כשאני ניגשת לאפות עוגת פרג.

גם אורן אוהב מאוד פרג. הוא הכיר לי את קונדטוריית וייס (כן כן וייס ואין קשר דם).
פעם כשרק התחלנו לצאת הוא הביא לי אזני המן משם והיום- כל פעם שאנחנו עוברים ליד, אנחנו מפנקים את עצמנו בעוגת שמרים פרג שמזכירה בטעמה נופי ילדות רחוקים בטרנסילווניה הקרירה.
 ולמרות ששמי הוא כשם האופה, אין מצב לקבל את המתכון הסודי של העוגה ואתגר אפיית עוגת שמרים עם מילוי פרג עסיסי נותר בעינו.
 עוד לא אזרתי אומץ לנסות ולאפות אחת כזו. עוגות קרם, מרנגים מטורפים וקונקורדים למיניהם לא מפחידים אותי. אסור לי לפשל עם הפרג.

לפני כל אפיית עוגה ובישול אני מתרגשת. מן התרגשות קטנה. אני מריצה בראשי את המתכון, מה אני צריכה לעשות ,עושה חימום ומתיחות ויוצאת לדרך. כנראה שאני עוד לא בכושר לשמרים פרג כי כבר הייתי כמעט, ולפני אבל לפועל זה עוד לא יצא.

יש שתי עוגות פרג שאני מאוד אוהבת להכין כי הן באמת מכבדות את הפרג.
האחת עוגת שיש עם פרג ושוקולד שעונה על שני צרכים המאוד בסיסיים פה בבית. השוקולד שוקולד שוקולד ואם פרג אז פרג.
והשנייה עוגת פרג עם (כמה מפתיע) שוקולד- אבל לבן.
אני מעדיפה את הראשונה. (מבטיחה להקדיש לה פוסט וסט צילומים)

מדד ההצלחה לעוגות פה בבית הוא כמה זמן הן נשארות (או יותר נכון לא נשארות) והאם משתפים בהן אורחים חברים או בני משפחה אחרים. העוגות המוצלחות שלי עומדות על ממוצע של יומיים- שלושה כשבדרך כלל אני אוכלת פרוסה אחת וכל שאר העוגה נעלם בידי אדם אחד בלי להשמיע קולות ואף באישון לילה...
אז אם יצא לכם לאכול חתיכת עוגה אצלנו בבית דעו שבמקרר מסתתרת עוגה נוספת מתחת לחסה.

היום הכנתי את עוגת הפרג עם השוקולד הלבן ותוך כדי בישול השתעשעתי בצילומים אז הנה המתכון והצילומים:


עוגת פרג ושוקולד לבן
תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ
רכיבים:
225 גר חמאה רכה
1/4 2 כוסות סוכר - אני שמתי 2 כוסות בערך, אורן תמיד רוצה שאני אאפה בלי סוכר בכלל.... סוג של אוקסימרון אני יודעת 
4 ביצים
150 גרם  פרג טחון  - אני השתמשתי ב 200 גר' כי ברגע האמת גיליתי שאין לי קוקוס בבית
100 גרם קוקוס טחון
קליפה מגוררת מ 1 לימון
2 כוסות  קמח
1 שקיק  אבקת אפיה
1/2 1 מיכלים  שמנת מתוקה - ובגלל שלא היה קוקוס השתמשתי בפחית של קרם קוקוס במקום השמנת המתוקה
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
 
לזיגוג שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן, שבור לחתיכות
1/2 מכל  שמנת מתוקה

אופן הכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו.
2. שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומקציפים לעיסה תפוחה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך הקצפה.


מרוב התלהבות שכחתי את הסוכר אבל הוספתי אותי אחרי שהתחלתי להקציף את הביצים והחמאה והכל היה בסדר


3. מערבבים בקערה נפרדת את הפרג, הקוקוס, קליפת הלימון, הקמח ואבקת האפיה.


מוסיפים לקערת המערבל 3 כפות מתערובת הפרג והקמח.



מוסיפים תוך ערבול את השמנת המתוקה ואת יתרת תערובת הקמח. 

מוסיפים את השוקולד הלבן,


מערבבים ויוצקים לתבנית.







אופים במשך 45 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כשעליו פירורים (אני תמיד מכוונת את הטיימר ל 10-15 דקות פחות כדי לא לפספס). משחררים את העוגה מהתבנית ומצננים אותה לטמפרטורת החדר.

4. הזיגוג:  להמיס במיקרוגל את השוקולד עם השמנת כמה שניות ואת ההמסה הסופית לעשות תוך כדי ערבוב.  מערבבים בעדינות ומצננים כ 5 דקות.  מחוררים את העוגה במזלג כדי שהזיגוג יכנס לתוכו ומצפים את העוגה.




אני מחכה לשמוע מה תגיד המשפחה מחר על העוגה (כי בפולניה כמו בפולניה חסר להם שיגידו משהו לא טוב )




3 תגובות:

  1. אני יכולה גם לבוא??????

    השבמחק
  2. איזה כיף שאפשר לדעת מראש מה יהיה הקינוח היום..... כן, ושכולם יקנאו :)

    השבמחק
  3. שאפו על התמונות, ולא ידעתי שנולדת ברומניה..
    טל

    השבמחק