יום שלישי, 12 ביולי 2011

מאפינס חפים מכל חטא

יש לי חברים חדשים. פגשתי אותם דרך הגיליסט.
הגיליסט הוא מקום שגיליתי רק לאחרונה ובעקבות המפגש שלי עם הגיליסט קורים לי דברים טובים.
בגיליסט יש רק נשמות טובות, הרבה פתיחות ואהבה. תנסו ותראו בעצמכם....

החברים החדשים שלי טבעוניים. כן כן אפילו לא צמחוניים, אנשים שאוכלים רק מה שלא מטיל צל על פני האדמה.
תתארו לכם לאכול רק מה שצומח. לא חביתה ובטח שלא חלב בקפה.
ויצא שלאחרונה הפכתי להיות סוג של בת בית אצלם, סועדת על שולחנם ושותה מהבאר שלהם. והכי טעים לי וטוב לי. אני אוהבת את הטעם של האוכל שלהם ואת פינוקי הג'עלה שאני מקבלת בפנכות קטנות....

מי שמכיר אותי יודע שאני אוהבת לבשל ולאפות וגם לחלוק ולחלק ממטעמי (עד כמה שמשטרת העוגות בבית מרשה), אבל פה נתקלתי בבעיה. אפיתי עוגה ורציתי להביא להם חתיכה. בעוגה יש ביצים ולפעמים גם חלב או יוגורט, אז איך אני מצ'פרת את אותן נשמות טובות אם אני לא יכולה אפילו עוגה להביא להם?

הפכתי בראשי ונזכרתי שפעם קראתי במקום כלשהו שאפשר להמיר את הביצים בפשתן טחון.
וכמי שאתגרי בישול משלהבים אותה, הפשלתי שרוולים ויצאתי לקראת המשימה החדשה שלי: אפייה ללא פגיעה באף גורם שמיימי או ארצי.

לקחתי את מתכון המאפינס הבסיסי שלי ועשיתי בו שינויים שיתאימו לקונספט הטבעוני.

במקום ביצים: פשתן טחון. חשוב לדעת שאת הפשתן צריך לטחון ממש לפני שמשתמשים בו. אחרת לפי האזהרות שבאינטרנט הוא מתחמצן והופך לרעיל....
2 ביצים = 3 כפות פשתן טחון בתוך חצי כוס מים.


במקום חלב: חלב קוקוס. כשאני החלטתי לאפות אפילו חלב קוקוס לא היה לי אז פשוט המרתי את החלב במים (אף אחד לא הרגיש)

וגם הקמח הרגיל נגמר לי אז אפיתי רק עם קמח מלא (ועם שתי כפות קמח לבן) ובכלל הרגשתי קדושה.....

להלן המתכון:

3 כוסות קמח (מלא, לבן או חצי חצי)
1/2 כפית מלח
1 שקית אבקת אפייה
1.5 כוסות סוכר
1/2 כוס קוקוס טחון
פשתן במקום שתי ביצים ( 2 ביצים = 3 כפות פשתן טחון בתוך חצי כוס מים )
2/3 כוס שמן
2/3 כוס חלב קוקוס או מים
 3/4 כוס פצפוצי שוקולד (מריר!!! אפילו בשוקולד חלב יש חלב של פרות!!)

1. מחממים תנור ל 190 מעלות.
2. מערבבים את כל החומרים היבשים (חוץ מהשוקולד).
3. בקערה נפרדת מערבבים את כל הרטובים.
4. יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים אליה את הנוזלים.
מערבבים רק עד שהקמח נבלע בתערובת ויש עדיין גושים
*** חשוב לא לערבב הרבה. ככל שמערבבים יותר ככה המאפינס יוצאים פחות אווריריים***
5. מוסיפים את השוקולד
6. מחלקים את התערובת בתבנית שקעים ואופים 20 -25 דקות.

מה אני אגיד? בחיים לא יצאו לי מאפינס כאלו רכים ואווריריים כאילו כך הם ביטאו את התמימות שלהם.


והחברים? אני כל כך שמחתי שיכולתי להביא להם מפרי עמלי והם כל כך שמחו כי כבר הרבה זמן הם לא אכלו עוגה :)



3 תגובות:

  1. לחלק ממטעמי ?? LOL
    אבל פוסט סבבה (: נראה טעים
    טל

    השבמחק
  2. תודה...באמת המאפינס הטובים ביותר שאכלתי :-)

    השבמחק
  3. תודה על המתכון . נראה מהמם.

    השבמחק