יום שלישי, 29 בינואר 2013

על טבעונות, שמרים וקישואית

מי שמכיר אותי יודע שבשבילי המטבח זה הרבה כיף, התעסקות עם פרטים קטנים ואתגרים חדשים.
לאחרונה הציב החצי אתגר חדש שת'אמת - קצת הוציא לי את הרוח מהמפרשים.
האדון החליט שהוא טבעוני.
יש שאמרו שזה הפרה של הסכם הזוגיות שלנו (כי מה על כל עוגות המרנג והקצפת המפוארות, גושי הבשר, הנקניקיות והמאכלים עתירי החמאה?) ויש שאמרו שאני צריכה לכבד את החלטתו ושזה מעמיד בפני אתגר קולינרי נוסף.


בגדול - התבעסתי ומאוד קיוויתי שזה יעבור לו באותה מהירות שבה הוא החליט על השינוי. עבר כבר יותר מחודש.
מכל המהפך הזה יוצא שאני מבקרת פחות במטבח בבית ( ואולי זה גם בגלל הקישואית הקטנה שגדלה לי בבטן) ודווקא הוא משרה קטניות, חותך ירקות מקפיץ טופו והנורא מכל: אופה עם מרגרינה!!!
אבל עדיין, נשמע בבית הניגון: למה את כבר לא אופה לי? זה שהפכתי טבעוני זה לא אומר שאני לא צריך עוגות מפוארות....
- מה אני אגיד לכם? מבעס אותי! לא בא לי לאפות עם מרגרינה ולהתחיל למצוא תחליפים לביצים (למרות שיש לי מתכון מעולה למאפינס טבעוני שיצא יותר טוב ממאפינס רגיל).

לפני שבועיים בערך הוזמנתי לאירוע השקה של קמח השמרים החדש של אסם. הפקה מדהימה מדהימה שהעמידה האחת והיחידה ליאת מבלינג בלינג. זו הייתה סדנת אפייה עם מיקי שמו ונהנתי ולמדתי מכל רגע. (וגם סינרי הבישול שלי השתתפו בחגיגה)

אני לא מפחדת משמרים. מבחינתי הם עוד מצרך ששמים בתוך התערובת - כמו קמח כמו סוכר וכשיצא המוצר, עיקמתי את הפרצוף. למה צריך כזה דבר? למה אנשים מפחדים משמרים? מה הבעיה לאפות?

אז כן. יש כאלו שמפחדים משמרים. שלא יעלו, שהעוגה או הלחם לא יצליח... ועכשיו אני מבינה שהקמח הזה הוא ממש ממש בשבילם. זה כאילו "מוחקים" את מוטיב קיום והוספת השמרים מהמתכון ואופים "כרגיל".
מכיוון שהייתי סקפטית, גם שמחתי מההזדמנות שניתנה לי להשתתף בסדנת אפייה שכזו (ולקבל טיפים ותובנות ממיקי שמו) וגם הייתי חייבת לנסות בעצמי.

להלן המסקנות, התובנות וכמובן מתכון (טבעוני):

אז הקמח הזה באמת באמת יופי! אופים לפי המתכון ופשוט לא מתייחסים לשמרים שכתובים במתכון.
חשוב לי להגיד שהקמח מעולה לעוגות שמרים, חלות וללחמים שעשויים רק מקמח לבן. אם צריך לערבב קמחים - תצטרכו להתמודד גם עם שמרים אמיתיים.
עוד יתרון - חיי המדף של הקמח עם השמרים יותר ארוכים מחיי המדף של השמרים הטריים - פעם הייתי קונה שמרים טריים, שמה במקרר ואז היה נגמר להם התוקף.... (היום אני אופה עם שמרים יבשים) הקמח יכול להחזיק חצי שנה במקרר אחרי שפותחים אותו.
עוד דבר חשוב: את קמח השמרים לא מנפים! הוא כבר מגיע מנופה ואם ננפה אפקט השמרים לא יעבוד כמו שצריך (אני מכירה מישהי שניסתה להכין סופגניות עם הקמח הזה וניפתה אותו לפני.... סופגניות לא יצאו לה :( )

ניסיתי כמה מתכונים שונים לפני שניגשתי לכתוב כי הרגשתי שאני צריכה להיות בטוחה במה שאני כותבת. אפיתי לחם סולת מעולה (שהפך להיות לחם הבית שלנו) עוגה וגם לחמניות חמודות עם שוקולד.
ואפילו מצאתי את עצמי מפרגנת לקמח הזה בסדנת בישול שהעברתי ביום שישי - אז כנראה שבאמת יש בו משהו.

אתמול אפינו לחמניות רונה ואני.
מנסיוני- אני מפרישה לה חתיכת בצק קטנה שאיתה היא משחקת וממלאת אותה בהמון המון קמח ואני יוצרת את המאפים האמיתיים (עוגיות, לחם, לחמניות). אתמול היא ממש כדררה את הבצק כמוני ואפילו הצלחתי לאפות כמה מיני לחמניות שהיא עשתה לפני שאכלה את הבצק (אחד התחביבים שלה עם בצק)



לחמניות שוקולד (12 לחמניות)

המצרכים:
500 גר' קמח שמרים.
50 גר' מרגרינה רכה חתוכה לקוביות (טבעוני... אפשר להמיר בשמן וחס וחלילה גם בחמאה)
1 כוס מים חמימים (או חלב)
1/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
לציפוי:
חלמון ביצה מדולל במים או חלב (מפאת טבעונות אני דילגתי על זה)

(אם משתמשים בקמח רגיל, צריך להוסיף לתערובת 25 גר' שמרים טריים או 8 גר' שמרים יבשים בשלב של ערבוב החומרים היבשים)

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערת מיקסר את הקמח עם הסוכר.
2.מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה במהירות נמוכה ולשים כ 5 דקות.
3. מוסיפים את קוביות המרגרינה וממשיכים ללוש עד שהבצק הופך להיות אחיד.
4. מוסיפים את המלח. ממשיכים ללוש עוד חמש דקות
5. מוסיפים את השוקולד עד שהבצק אחיד והשוקולד נבלע בתוכו.
6. מתפיחים את הבצק כחצי שעה.
7. מחלקים את הבצק ל 12 כדורים שווים, מסדרים יפה על תבנית עם נייר אפייה.
8. מתפיחים את הלחמניות כשהן מכוסות במגבת עוד 45 דקות בערך.
9. מצפים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ 15-20 דקות.


.... אני לא אספר עם מה רונה אכלה את הלחמניות בארוחת הערב, רק ארמוז שעל הלחמניה היה מרוח סוג של ירק (אם נדייק פרי) ירוק שמתחיל באות א' וההנאה הייתה מרובה!




3 תגובות:

  1. בשעה טובה??!! הבנתי נכון? גםאמני!! שבוע 26...
    נשיקות

    השבמחק
    תשובות
    1. אני בשבוע 33... ממש בטטה
      ...זה דורש שיחת טלפון!

      מחק
  2. אל תתבאסי לך! קודם כל, התמונות מדהימות ואני בטוחה שהכל סופר טעים.
    כשגיליתי שהקטנה שלי רגישה לגלוטן וחלב בהתחלה רציתי לבכות (מה אני אכין?!) אבל בסופו של דבר זה פתח בפני עולם שלם של יצירתיות. חוץ מזה אני מאז ומעולם הכנתי עוגת שוקולד טבעונית מהממת, פשוט כי מצאתי מתכון שעובד לי.

    השבמחק