יום חמישי, 21 באפריל 2011

הא-לחמא-ניה

דבר ראשון אני אפתח בהתנצלות.

אין בפוסט הזה כוונה לפגוע באף אחד שלא אוכל חמץ בפסח, אבל פשוט יש לי מה להגיד.
אני מכבדת את אלו שבחרו לשמור. כוונתי היא להתבטא וגם יצא מתכון על הדרך. תשמרו אותו לעוד שבוע....

חלקכם בטח מכירים את זה. מגיע פסח ופתאום אוגרים ואוגרים ו"איך נוכל להיות שבוע שלם(!!!) בלי לחם??!?!?" גם ביום כיפור פתאום נהיים נורא רעבים וגרגרנים....

לאבא שלי הייתה מכונת לחם כשהמכונה הזו עוד הייתה יקרה וממש נדירה.  
הוא היה מכין לחמים מחוברת המתכונים שהגיעה עם המכונה, מוסיף הערות משלו ומשפר אותם לפעם הבאה.
ועם מכונת לחם כמו במכונת לחם בהתחלה כל סופשבוע הבית היה מתמלא בריחות לחם טרי והתענוג להתעורר בשבת בבוקר היה גדול. עם הזמן ריח האפייה הפך להיות נדיר יותר ויותר ובסוף המכונה קיבלה מקום של כבוד בארון מעל המקרר והתעוררה לחיים כל פסח.

אני קיבלתי את המכונה כשהגעתי לתל אביב וגם אצלי היא עמדה בסוף על המקרר, העברתי אותה לאחותי ולדעתי היא (המכונה) כבר לא איתנו....

והנה הגיע פסח. הפריזר מלא בפיתות וגם קצת לחם והרי אנחנו גרים במדינת תל אביב אז באמת שאין סיבה להתחיל ללוש ולהתפיח כי בכל פינה צצה לה לחמנייה או פיתה טרייה.

ובכל זאת. התחשק לי לאפות לחמניות טריות וחמות כי קיבלתי מדודה אחת שקית מלאה באורגנו וזעתר טריים והרי אין כמו לחם עם עשבי תיבול... אבל באמת שלא היה לי כח להתחיל ללוש להתפיח ולחכות. 
אז מצאתי מתכון ללחמניות מהירות שרק מערבבים (אפילו לא ליכלכתי את הקיטשנאייד) קצת שיניתי דברים בהתאם למה שהיה בבית ויצאו לחמניות...פאר היצירה! ואפילו רונה הספיקה לאכול מהן בארוחת הערב שלה!


לחמניות ממש מהירות וגם ממש טעימות - 12 לחמניות

כוס קמח לבן
כוס קמח מלא
שקית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
כוס חלב
ביצה (אני השתמשתי בשני חלמונים שנשארו לי מעוגה (כשרה לפסח!!) שאפיתי קודם)
כף סילאן
כף שמן זית
5-6 גבעולים של זעתר ואורגנו
מלח גס לקישוט מלמעלה

מחממים תנור ל 175 מעלות
מערבבים את כל היבשים ביחד (קמח, קמח מלא, מלח, אבקת אפייה והירוקים)
יוצרים גומה ולתוכה מוסיפים את כל הרטובים (חלב, ביצה, סילאן ושמן זית) 
מערבבים הכל ביחד עד שהנוזלים נספגים. חשוב לא לערבב יותר מידי אחרת הלחמניות לא יצאו קלילות.
יוצקים בעזרת כף את הבלילה לתבנית שקעים של מאפינס. מפזרים קצת מלח גס מלמעלה.
אופים כ 15-20 דקות עד שהלחמניות משחימות והבלילה לא "רוקדת". אפשר גם להכניס קיסם כמו בעוגה.
חשוב לאכסן אותן בקופסא אטומה אם הן לא נגמרות מיד...


זהו. קל פשוט ומשמח כל ארוחת  ערב או בוקר שצריכות קצת רענון.


כמובן שאפשר להחליף את העשבים בגרעיני חמניות  או דלעת לדוגמא. גם פשתן ואפילו צימוקים או חמוציות (אבל אז הייתי מוותרת על המלח מלמעלה).


חג שמח ותשארו בצפון או בדרום. כיף שאין פקקים ותל אביב פנוייה.....

5 תגובות:

  1. מממ...אחלה פוסט. של מי האגודל שם למטה???????
    טל

    השבמחק
  2. הינעמה מזל טוב על הבלוג! שיהיה לך בהצלחה נראה ממש טוב הדס

    השבמחק
  3. נחמד שיש מקום לכתוב הגיים[כך אבא היה אומר].
    פעם היה יומן, היום פוסט. מאד נחמד.

    השבמחק
  4. המכונה איתנו, במודיעין , גם כאן עמוק בארון (יותר מכובד מאשר במחסן)

    השבמחק